Buklin Cégcsoport
1034 Budapest, Tímár u. 34.
Tel.: +36 1 430-19-27, +36 1 387-60-87 Fax: +36 1 388-15-50
e-mail: info@buklin.hu

Adatgyűjtő műszerek


 

Adatgyűjtő műszerek
A svájci ELPRO cég – akár robbanás biztos kivitelben is készülő – adatgyűjtő műszerei és rendszerei számos területen alkalmazhatók. Az ELPO program legjelentősebb elemei a szakmai körökben ismert ECOLOG, HAMSTER, HOTBOX, LIBERO. A felhasználás fontosabb területei az élelmiszergyártás, -tárolás és -forgalmazás, de hasonlóan fontos, egyszersmind érzékenyebb felhasználó a vegyiparon belül a gyógyszeripar, ahol főleg a szállítások fiziko-kémiai körülményeire vonatkozó mérési adatok rögzítése, továbbítása és megjelenítése a feladat. További cél a gyártási és tárolási biztonság technikai követelményeinek kielégítése. Az adatgyűjtő műszerek alkalmazása révén akár azonnal, akár később a tárolt adatokat dokumentálni lehet. A rendszer biztosítja az adatok manipulációmentes tárolását is. Az ELPRO adatgyűjtők a HACCP rendszerben üzemelők számára kiváló megoldást jelentenek. A gyűjtött adatok lehetnek: hőmérséklet, relatív-páratartalom, gázkoncentráció (CO, CO2, O2), nyomás, nyomáskülönbség vagy egyéb (légsebesség, áramerősség) fizikai jellemzők.
Az adatgyűjtők csatornánként beállított határértéket is figyelhetnek, és a beállított értékek túllépése esetén külső riasztó rendszert tudnak működésbe hozni (pl. fény- vagy hangjelzést generálni, telefonhívást kiváltani erre szolgáló eszközzel, sms-t, e-mail-t, faxot küldeni).
Az ELPRO-nak egy nagyon gyorsan fejlődő és terjedő termékcsoportja a központi monitoring rendszer, amelynek készülékei LAN vagy WLAN hálózatben üzemelnek, és az éppen mért adatok kijelzését közvetlenül is biztosítják mind helyileg, mind egy erre szolgáló PC-n keresztül,vagy interneten való továbbítással.
A nagy memóriakapacitású (akár 64 000 adatpontot rögzítő) adattárolók  PC-n keresztül programozhatók, az adatok PC-n keresztül olvashatók ki, menthetők fájlba Az adatgyűjtők programozására, kezelésére, az adatok továbbítására az ELPRO egy több elemből álló szoftvercsomagot fejlesztett ki. Ennek minősített változata a QLS szoftver, amely a GAMP, GMP, GLP valamint 21 CFR előírásoknak tesz eleget IQ/OQ dokumentációval, főleg a gyógyszeripari igények kiszolgálására.
Az ELPRO adatgyűjtőkre vonatkozó műszaki és kereskedelmi kérdésekben, a lehetséges megoldások ismertetésében cégünknél szakértő támogatásra talál. A kivitelezéshez, rendszertelepítéshez szakcég közreműködését biztosítjuk. Részletes információ érhető el a cég honlapján (www.elpro.com), ahonnan segédletek, gépkönyvek, szakcikkek is letölthetők.